NIEUWS

Bericht 22 t/m 24 van in totaal 167 berichten.

 

Mooie uitslagen Shuttle Run Test KERNgezond

19 december 2013

De afgelopen maanden hebben 13 basisscholen uit 6 verschillende dorpen zich bezig gehouden met het project KERNgezond. Ze begonnen dit traject met het KERNgezond ontbijt. Vervolgens stond de kennismaking met binnensporten op het programma waarbij de kinderen kennis maakten met verschillende soorten binnensporten. Bij de binnensporten werd bij elke leerling een uitdagende fittest afgenomen. Deze fittest wordt ook wel de Shuttle Run Test genoemd. Hoe werkt de Shuttle Run Test ? De Shuttle Run Test is een wetenschappelijk onderbouwde test die inmiddels door miljoenen mensen over de hele wereld is gelopen. Op eenvoudige wijze wordt het uithoudingsvermogen getest door tussen 2 lijnen heen en weer te lopen die op 14 meter afstand van elkaar gelegen zijn.

Lees meer

Kokkerelli verzorgt voor KERNgezond leuke smaak- en kooklessen

17 december 2013

Voor de kinderen van de groepen 6 en 7 uit Grubbenvorst en de groepen 6 uit Sevenum stond in december alweer de derde KERNgezond-activiteit op het programma. Kinderen van de basisscholen De Kameleon, De Samensprong (beiden Grubbenvorst), De Horizon, De Krullevaar en De Dobbelsteen (Sevenum) werden door touringcars van Munckhof Groep naar activiteiten van Kokkerelli Kids University for Cooking gebracht. Op verschillende dagen in december waren deze groepen te gast bij ofwel The Scelta Institute (Boekend) of bij Museum de Locht (Melderslo).

Lees meer

KERNgezonde kids in De Fabriek

13 december 2013

Leerlingen van de groepen 5 van basisschool De Violier uit Maasbree zijn dit schooljaar druk in de weer met KERNgezond. Afgelopen vrijdagochtend, 13 december, stond in het teken van alweer de derde activiteit van dit project, de KERNgezonde smaaklessen.

Lees meer