NIEUWS

Bericht 31 t/m 33 van in totaal 165 berichten.

KERNgezonde kinderen Reuver speeddaten met verschillende sporten

12 november 2013

De groepen 6 van de basisscholen Bösdael, De Triolier en De Meander uit Reuver maakten dinsdagochtend 12 november kennis met verschillende binnensporten. Dit was de tweede activiteit van het project KERNgezond. De kinderen beoefenden tijdens deze ‘speeddate’ de sporten volleybal, badminton, basketbal, korfbal en free running. Ook een beweegparcours stond op het programma, dit stond onder leiding van Alles Kids Kinderoefentherapie.

Lees meer

KERNgezond volleybaltalent in Grubbenvorst

11 november 2013

De kinderen van de groepen 6 en 7 van de basisscholen De Kameleon en De Samensprong beleefden op vrijdag 8 november hun tweede activiteit van het project KERNgezond. Ze speelden een groot volleybaltoernooi in sporthal ’t Haeren. Dit volleybaltoernooi werd in goede banen geleidt door trainers en coaches van SV Aspargos, de volleybalvereniging uit Grubbenvorst.

Lees meer

 

Sportieve activiteit KERNgezond Baarlo en Maasbree

01 november 2013

Voor de groepen 6 uit Baarlo en de groepen 5 Maasbree stond deze week de tweede activiteit van KERNgezond op het programma. Op donderdag mochten de 120 kinderen van de Baarlose basisscholen De Omnibus, Phanta Rei en De Bolleberg als eerste kennis gaan maken met verschillende binnensporten. De Maasbreese kinderen van De Violier deden dit een dag later op vrijdag 31 oktober. De Baarlose kinderen maakten kennis met de sporten hockey, streetdance en beugelen. Deze sporten werden verzorgd door Hockeyclub Blerick, Fit 2 B en Beugelclub De Flatsers. Zij demonstreerden de sporten en zorgden voor de deskundige begeleiding. Buiten deze drie onderdelen was er voor de kinderen ook een drinkpauze waarbij ‘de grote sportquiz’ werd afgenomen en was er een uitdagende fittest. De Maasbreese kinderen maakten op de vrijdag kennis met de sporten handbal, beugelen, badminton en judo. Deze sporten stonden onder leiding van vervolgens BSAC, Beugelclub De Treffers, BCM’80 en Majuso. Naast deze vier sporten was Sonja Bouten-Mombarg er ook met Life Kinetik, een vernieuwende manier om de hersenen en het lichaam te trainen. Ook in Maasbree werd er de uitdagende fittest afgenomen. Net zoals in Baarlo behaalden de Maasbreese kinderen hierbij mooie resultaten. Na afloop kregen de kinderen in beide dorpen een lekkere appel van MiniTree om de dorst te lessen. In beide dorpen bleken de kinderen zeer enthousiast te zijn over deze tweede activiteit van KERNgezond. De volgende activiteit van KERNgezond zal in beide dorpen een leuke smaakles zijn. In Maasbree vind deze op vrijdag 13 december plaats in De Fabriek. De datum voor de Baarlose groepen 6 zal binnenkort bekend worden gemaakt. De foto’s van deze activiteiten vindt u door op de bijgevoegde afbeelding te klikken.

Lees meer